-
Hoelang duurt de ontwikkeling van een flow?
In de meeste gevallen ontwikkelen we een flow in een week of twee. Dit kan sneller als het gewenste proces helemaal helder is en kan ook langer duren als er uitgebreid getest moet worden.
-
Mijn softwarepakket staat niet op de website?
Het kan altijd gebeuren dat een softwarepakket nog niet gekoppeld is met Flows. In dat geval kunnen we de koppeling met je softwarepakket ontwikkelen. Normaal gesproken kost het ontsluiten van een nieuw pakket 4.999 euro. Als meerdere gebruikers hetzelfde softwarepakket toe willen voegen wordt dit bedrag verdeeld over de verschillende gebruikers.
-
Kan ik mijn softwarepakketten zomaar updaten?
We adviseren bij het uitvoeren van een update van één van de gekoppelde pakketten eerst met ons contact op te nemen om te controleren of de nieuwe versie ook door ons ondersteund wordt.
-
Wat zijn velden binnen een flow?
Binnen een flow koppelen we één informatietype (bijvoorbeeld klantgegevens, ordergegevens, voorraadgegevens, artikelgegevens, enzovoorts) tussen twee pakketten. Elk gegeven binnen een informatietype is een veld. Een veld is bijvoorbeeld de artikelcode (SKU), de artikelomschrijving, de prijs, de leverancier, enzovoorts.
-
Welke garanties geven we op een flow?
Mochten er problemen optreden binnen een flow dan snappen we het belang van een snelle oplossing. Onze serviceovereenkomst is gebaseerd op best effort. We zorgen ervoor dat we zo snel en goed mogelijk eventuele problemen oplossen.
-
Hoe kan ik het flowsteam bereiken?
Ons team is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur op telefoonnummer 030-244 3101. Dan helpen we je graag verder met supportvragen en procesmatige vragen. Daarnaast kunnen flowsgebruikers gebruik maken van ons ticketsysteem voor minder urgente supportvragen.
-
Kan ik meerdere flows tegelijk gebruiken?
Elke flow draait zelfstandig. Flows kunnen tegelijk uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld het uploaden van productgegevens naar de webshop en het downloaden van ordergegevens uit de webshop kunnen gelijktijdig plaatsvinden en ingepland worden.
-
Welke flows worden veel gebruikt?
De meest voorkomende flows die we zien zijn tussen: 1. de webshop en het boekhoudpakket. 2. het boekhoudpakket en het externe magazijn. 3. het boekhoudpakket en een logistieke partner. 4. het boekhoudpakket en leveranciers. 5. een product informatie systeem (PIM) en de webshop.
-
Slaan we je gegevens op?
Nee, met Flows slaan we standaard geen gegevens op. Flows is een doorgeefluik van informatie. De opgehaalde gegevens worden doorgegeven aan het softwarepakket dat de gegevens ontvangt. Als dat succesvol geslaagd is worden de gegevens weer van onze servers verwijderd. Indien er een foutmelding optreedt slaan we tijdelijk de relevante informatie op over de fout die opgetreden is, zodat je zelf de fout kan oppakken en oplossen. Op dat moment kan er tijdelijk een gedeelte van je informatie binnen Flows opgeslagen zijn.
-
Wat is een flow?
Flow komt van workflow. We hebben het over een flow als er gegevens van softwarepakket één naar softwarepakket twee overgezet worden. De informatie stroomt (flows) van de ene database naar de andere database. Eén flow is het overzetten van gegevens van één informatietype, bijvoorbeeld van klantgegevens, ordergegevens, voorraadgegevens, artikelgegevens, enzovoorts.
-
Wanneer kan ik het best een flow gebruiken?
Als je op dit moment vaak dezelfde gegevens aan het overtypen bent of als overnemen van gegevens foutgevoelig is dan kunnen we dat proces met Flows automatiseren. Met een flow zorgen we ervoor dat mensen geen onnodig werk meer hoeven te doen, zodat ze andere en vaak uitdagendere taken kunnen oppakken.
-
Welke ondersteuning krijg ik op mijn flows?
Wij zorgen ervoor dat je koppeling blijft werken als er updates zijn van het softwarepakket dat je gebruikt. In de meeste gevallen doen we dit van te voren, zodat de koppeling goed blijft werken. Als er een onverwachte update geweest is die van invloed is op de flow dan kan je contact opnemen met onze helpdesk.
-
Advies over het proces?
We koppelen al meer dan tien jaar softwarepakketten aan elkaar en hebben in die tijd veel ervaring opgedaan. Vanuit die ervaring adviseren we onze flowsgebruikers vooraf over welke processen er gekoppeld kunnen worden, welke velden er gebruikt worden en hoe we traditionele valkuilen kunnen vermijden.
-
Wat kost een flow?
Een flow heeft een standaardprijs van 999 euro eenmalig (voor begeleiding van het volledige proces en het technisch aanmaken van de koppeling) en een maandbedrag van 39 euro.
-
Ik wil meerdere flows, kan dat?
Voor de meeste flowsgebruikers ontwikkelen meer dan één flow. In de meeste gevallen wil je informatie uit softwarepakket één in softwarepakket twee hebben en andersom. Daarnaast zijn er flowsgebruikers die meer dan twee softwarepakketten gekoppeld hebben. Denk bijvoorbeeld aan artikelgegevens uit het boekhoudpakket, voorraadgegevens aangeleverd vanuit een extern magazijn die beide overgezet worden naar de webshop. In dit voorbeeld zijn er twee flows nodig die drie softwarepakketten koppelen.
-
Kan ik mijn flow zelf samenstellen?
Je kan zelf je flow helemaal uitdenken. Als je weet welke informatietypes je wilt overzetten en welke velden je daarbij wilt gebruiken dan kunnen we vlot aan de slag. Technisch kan je de flow nog niet zelf aanmaken. Er wordt hard gewerkt om dit wel mogelijk te maken.
-
Hoe wordt een flow gemaakt?
Met ons flows-platform hebben we een aantal softwarepakketten beschikbaar waar we standaard mee koppelen. Voor koppelingen tussen deze pakketten stemmen we met je af welke gegevens er uitgewisseld moeten worden. Wil je bijvoorbeeld, klantgegevens, ordergegevens, voorraadgegevens, enzovoorts overzetten en welke velden wil je overzetten (klantnaam, adressen, telefoonnummer, enzovoorts). Als we dit helder met elkaar afgesproken maken we de flow aan en overleggen we hoe vaak de gegevens overgezet worden.