MailChimp - WooCommerce

Voordelen van deze koppeling

De koppeling tussen Mailchimp en WooCommerce draagt zorg voor synchronisatie van klantgegevens tussen de WooCommerce webshop en de Mailchimp e-mail marketing applicatie. De data uitwisseling vindt plaats met behulp van de Flows koppeling die gegevens uit de relatiekaart van WooCommerce ophaalt en overzet naar Mailchimp. 

Waarom koppelen?

Het versturen van nieuwsbrieven met je WooCommerce webwinkel (maar ook met andere webwinkelsystemen) kun je via twee wegen doen:

 • Via een externe applicatie zoals MailChimp;
 • Via het exporteren van mailadresen uit WooCommerce en dan via je e-mailprogramma zelf mailtjes sturen.

Mailchimp is een populair en gebruiksvriendelijk nieuwsbriefsysteem dat ervoor zorgt dat de nieuwsbrief bij de ontvanger goed wordt weergegeven en dat je bij het versturen van één mail aan veel ontvangers niet als spam gezien wordt. Daarnaast biedt MailChimp handige marketingtools, zoals bijvoorbeeld het specificeren van doelgroepen en maillijsten, zodat je de juiste inhoud bij de juiste klanten aanbiedt.

Veel webshops hebben een nieuwsbriefbestand van meer dan duizend emailadressen. Het laatste wat je dan wilt is dat een nieuwsbrief verstuurd wordt vanaf je eigen webserver. Als je dat namelijk wel doet sta je direct op een blacklist, waarna je server geblokkeerd wordt en je geen mail meer kan ontvangen of versturen. Optie twee (het versturen via je eigen mailprogramma) kunnen we hierom afraden.

Als je een beperkt aantal mailadressen wilt benaderen dan heeft het zelf versturen nog een aantal andere nadelen. Zo is de acceptatiegraad van de mailings verzonden via je eigen mailprogramma laag. Dat betekent dat je mailing waarschijnlijk in de SPAMbox van de ontvanger belandt. Daarbij kun je de nieuwsbrieven niet personaliseren en kan je niet zien welke klanten de nieuwsbrief geopend hebben.

Via de koppeling met Mailchimp wordt het eenvoudig om de ROI van e-mail campagnes te meten en het gedrag van deze mensen te volgen van e-mail, via website, tot aankoop. Deze informatie kan vervolgens in het campagne rapport van MailChimp worden weergegeven.

Met Flows zetten we de volgende gegevens van WooCommerce over naar Mailchimp

 • Voornaam
 • Tussenvoegsel
 • Achternaam
 • Bedrijfsnaam
 • E-mailadres
 • Eventueel extra kenmerken

Mailchimp kan ook worden gekoppeld met bijvoorbeeld Magento, SEOshop, Exact Online en Mamut. Staat uw gewenste koppeling er niet tussen? Vraag uw gewenste koppeling aan; geen koppeling is voor ons onmogelijk. Vraag vrijblijvend een offerte aan>

 

Maak direct je eigen flow aan

De ervaringen

Wat anderen zeggen over Flows

 • Bakerstreet

  Door Flows regelen we nu ook onze contractadministratie via een app. Nu zijn alle contracten geregistreerd en hebben we inzicht in looptijden, omvang en bedragen. Wanneer de vervaltermijn in zicht komt, krijgen we een reminder.

 • Dopper

  Flows denkt graag mee bij de koppeling van onze WooCommerce webshop aan ons ERP-systeem.

 • Wijnboutique

  In amper de tijd om een espresso te maken zijn alle bestellingen netjes overgeseind van Magento naar Mamut

 • DQ Webshops

  Door het gebruik van Flows kunnen we eenvoudig onze orderstromen beheren, kloppen de online voorraden en zijn wij altijd op de hoogte van de belangrijkste sales informatie.