WooCommerce koppelen met EZ-Base

Voordelen van deze koppeling

WooCommerce

WooCommerce draait op het CMS van WordPress, dat maakt het een populaire keuze. Net als WordPress is WooCommerce opensource software. Iedere ontwikkelaar kan maatwerk toepassen en WooCommerce is om die reden altijd in ontwikkeling. WooCommerce is met name geschikt voor webshops met een artikelbestand tot 1.000 producten zonder complexe boomstructuur. Bij meer producten en categorieën krijg je problemen met de performance en snelheid van het systeem. De gebruiksvriendelijkheid van WooCommerce is hoog.

EZ-Base

EZ-base wordt naast datadistributie kanaal binnen de technische groothandel ingezet als PIM-systeem waarmee de gebruikers grote productbestanden op een uniforme manier vastleggen. Dit PIM ‘product information management’-systeem biedt de mogelijkheid om verschillende productgegeven op te slaan en te bewerken. Daarbij kan gedacht worden aan: prijzen en productgegevens. Doordat alle productinformatie op één plek voor handen is, is het vaak wenselijk dat leveranciers of klanten ook inzicht hebben in de productinformatie. Als er bijvoorbeeld met een webshop gewerkt wordt is het handmatig overzetten en bijwerken van productgegevens vaak niet haalbaar. Door het maken van een flow tussen WooCommerce en EZ-base, kunt je eenvoudig jouw webshop koppelen met het uitgebreide PIM-systeem van EZ-Base.

Waarom EZ-base en WooCommerce koppelen?

Niets is zo gevaarlijk als handmatig handelingen in een cruciaal bedrijfsproces. Handmatig beheer van je productinformatie in meerdere systemen leidt onherroepelijk tot een hoop extra werk en fouten. Daarnaast zien we vaak dat één persoon het beheer doet en als die tijdelijk niet beschikbaar is, collega’s het overnemen die vaak stappen vergeten in het proces, met alle gevolgen van dien. Als het beheer in één systeem gedaan wordt en de relevante gegevens geautomatiseerd overgezet worden naar de andere systemen dan bespaart dit veel tijd en voorkomt dat fouten.

Welke data kan je koppelen met een flow tussen EZ-Base en WooCommerce?

De koppeling tussen EZ-Base en WooCommerce richt zich op het overzetten van productgegevens. Daarbij kunnen de volgende gegevens meegenomen worden:

 • Algemene gegevens: Productnummer, omschrijving, extra omschrijving
 • Kenmerken: Lengte, breedte, hoogte, gewicht, volume
 • Afbeeldingen
 • Specifieke eigenschappen
 • Talen
 • Prijzen

WooCommerce kan ook worden gekoppeld met bijvoorbeeld MailChimp en Mamut. Staat uw gewenste koppeling er niet tussen? Vraag uw gewenste koppeling aan; geen koppeling is voor ons onmogelijk. Vraag vrijblijvend een offerte aan>

Maak direct je eigen flow aan

De ervaringen

Wat anderen zeggen over Flows

 • Bakerstreet

  Door Flows regelen we nu ook onze contractadministratie via een app. Nu zijn alle contracten geregistreerd en hebben we inzicht in looptijden, omvang en bedragen. Wanneer de vervaltermijn in zicht komt, krijgen we een reminder.

 • Dopper

  Flows denkt graag mee bij de koppeling van onze WooCommerce webshop aan ons ERP-systeem.

 • Wijnboutique

  In amper de tijd om een espresso te maken zijn alle bestellingen netjes overgeseind van Magento naar Mamut

 • DQ Webshops

  Door het gebruik van Flows kunnen we eenvoudig onze orderstromen beheren, kloppen de online voorraden en zijn wij altijd op de hoogte van de belangrijkste sales informatie.