Magento - EZ-base

Voordelen van deze koppeling

Wat is EZ-base?

EZ-base is een Datadistributie en PIM-systeem dat speciaal is ontwikkeld voor B2B-bedrijven. EZ-base is voor de ijzerwaren branche een data-distributie kanaal, fabrikanten van verschillende merken van producten voor de technische groothandel zetten hun producten in EZ-base waarna de data geüniformeerd en geclassificeerd worden en wordt hun distributeurs het kunnen matchen met hun productgamma om de productdata vervolgens te exporteren naar hun systemen, webshop en catalogi.

EZ-base als PIM inzetten voor Magento

Ingezet als ‘product information management’-systeem is EZ-base bedoeld voor het opslaan en bewerken van: productprijzen, afbeeldingen, bijlagen, productkenmerken, productfilters en boomstructuur, en verschillende productteksten. Magento is een van de meest gebruikte e-commerce platforms in Nederland. Door het open-source karakter van de software wordt deze continu verbetert, aangevuld en ontwikkeld. Daarnaast zijn er veel ontwikkelaars beschikbaar die met Magento 1 en nu Magento 2 kunnen werken. De keuze voor Magento is vaak gebaseerd op het aantal producten in de webshop (vanaf 1.000 producten) en de complexiteit die benodigd is; zoals het beheren van meerdere winkelzichten, meertaligheid en voorraadbeheer en orderafhandeling.

Alhoewel Magento ook veel productinformatie velden bevat, wordt er vanwege de complexiteit van de Magento backend vaak gekozen voor een gebruiksvriendelijker PIM systeem.

Koppelen van Magento aan EZ-Base

Door het maken van een flow tussen Magento en EZ-base, is het koppelen van een Magento webshop koppelen met dit uitgebreide PIM-systeem een kwestie van dagen.

Het grootste risico voor een groeiende webshop met veel producttoevoegingen en mutaties is dat bedrijfsprocessen inefficiënt worden. Met een flow tussen Magento en EZ-base kun je in een keer je productinformatie beheer automatiseren. Er is een plaats waar de productinformatie wordt beheerd. En iedere wijziging en toevoeging wordt binnen 24 uur live gezet in de webshop. 

Welke data kan je koppelen met een flow?

 • Artikelbeheer
  Vanuit één centraal punt jouw producten beheren. Aanpassingen in productdata worden direct doorgestuurd naar Magento, zodat de klant altijd inzicht heeft in de meest actuele productinformatie.
 • Prijzen
  Beheer eenvoudig prijslijsten in EZ-base, welke je op winkelzicht niveau weer koppelt via Flows aan je shop.

Magento kan ook worden gekoppeld met bijvoorbeeld MailChimp en Mamut. Staat uw gewenste koppeling er niet tussen? Vraag uw gewenste koppeling aan; geen koppeling is voor ons onmogelijk. Vraag vrijblijvend een offerte aan>

Maak direct je eigen flow aan

De ervaringen

Wat anderen zeggen over Flows

 • Bakerstreet

  Door Flows regelen we nu ook onze contractadministratie via een app. Nu zijn alle contracten geregistreerd en hebben we inzicht in looptijden, omvang en bedragen. Wanneer de vervaltermijn in zicht komt, krijgen we een reminder.

 • Dopper

  Flows denkt graag mee bij de koppeling van onze WooCommerce webshop aan ons ERP-systeem.

 • Wijnboutique

  In amper de tijd om een espresso te maken zijn alle bestellingen netjes overgeseind van Magento naar Mamut

 • DQ Webshops

  Door het gebruik van Flows kunnen we eenvoudig onze orderstromen beheren, kloppen de online voorraden en zijn wij altijd op de hoogte van de belangrijkste sales informatie.