Salesforce CRM

Salesforce CRM en bijhorende producten

Salesforce centraal voor alle klantgegevens

Salesforce is het CRM systeem voor grote en kleine bedrijven. Salesforce biedt met verschillende modules oplossingen die op maat ingericht kunnen worden. Denk daarbij aan CRM en ERP. Salesforce is marktleider ontwikkelt zich razendsnel en groeit uit naar het toonaangevende CRM pakket in Nederland.

Salesforce inzetten voor CRM processen

Salesforce wordt binnen organisaties het meeste gebruikt als CRM pakket. Binnen Salesforce manage je alle klanten en contactpersonen. Daarbij houdt Salesforce bij welke acties er bij de relaties uitgevoerd zijn en welke taken er nog liggen. Salesforce kan met automatische acties hierbij ondersteunen. Zo kan je binnen Salesforce een volledige workflow aanmaken met daarin uitgewerkte welke antwoorden Salesforce op vragen van klanten geeft bij chats op de website of per mail. Een geavanceerde Chatbot als voorbeeld.

Klantgegevens synchroniseren tussen systemen

Om optimaal te kunnen werken met Salesforce CRM is het noodzakelijk om de relatiegegevens die vastgelegd zijn in andere systemen goed uit te wisselen met Salesforce. Hierdoor hoeven deze gegevens maar één keer ingevoerd te worden en is Salesforce altijd up to date. Bij de meeste Salesforce gebruikers is het wenselijk om relatiegegevens met de financiële administratie uit te wisselen en is een integratie met een webshop ook vaak relevant.

Inzicht in je klanten

Salesforce CRM werkt het best voor de organisatie als ook de verkoopgegevens van de klanten vastgelegd wordt. De verkoop-, leverings- en betalingsgegevens worden vaak in een logistiek- of boekhoudsysteem vastgelegd. Om goede analyses te kunnen maken in de omzetontwikkeling en het betaalgedrag van je klant is een integratie tussen Salesforce en bijvoorbeeld Exact Online, AFAS, Muis, Reeleezee, Snelstart of een ander administratiefsysteem gewenst. Als de verkoopinformatie uitgewisseld is kan er vervolgens met Salesforce een dashboard ontwikkeld worden waarin trends en uitzonderingen zichtbaar worden.

Koppelen met Salesforce

Binnen Flows hebben we een zeer grote expertise van de achterkant van Salesforce. We hebben hier meerdere koppelingen voor ontwikkeld.

Kijk op onze offerte pagina om te zien welke systemen wij direct voor u kunnen koppelen. Staat uw systeem er niet bij of heeft u vragen? Neem dan hier contact op met één van onze experts en ontdek de mogelijkheden van Flows.