Veel van deze bedrijven maken gebruik van een PIM-systeem, waarin alle productdata wordt opgeslagen. Om ervoor te zorgen dat een potentiële klant de juiste, en de meest recente, informatie voorgeschoteld krijgt, kan er een koppeling worden gemaakt tussen deze database en Magento.

Veel van onze klanten hebben informatie in Magento die ze willen gebruiken in combinatie met de gegevens en of functionaliteiten van een ander systeem. Het koppelen van deze data is met Flows snel geregeld.

Excel is bij de koppelingen die wij realiseren meestal de bron van productdata, financiële gegevens en/of klantdata. Klanten zetten Excel in voor o.a. budgetteren, planning, forecasting, rapportages of als database.

Excel wordt via de koppeling als input-bron ingezet voor e-commerce systemen, rapportagesystemen, email systemen, marketingsoftware en CRM systemen. Anderzijds wordt er ook geëxporteerd naar Excel met als doel rapportages, analyse en data uitwisseling.

 

Waarom wordt Excel veel toegepast binnen bedrijven?

  • Excel is voor veel eindgebruikers een bekend systeem, dit maakt het automatisch gebruiksvriendelijk.
  • De kosten van Excel zijn laag
  • Excel is voor alle besturingen beschikbaar
  • De mogelijkheden zijn groot. Extreem groot zelfs.
  • Door de verregaande analyse en rapportage mogelijkheden wordt Excel vaak ingezet als Business Intelligence hulpmiddel. Veelal financiële data wordt vanuit ERP-systemen gehaald waarna er in Excel rapportages en analyses worden gemaakt met deze data.

 

Waar koppelen we Excel veelal mee?

Excel koppelen met E-commerce systemen is vaak goed te realiseren. De meeste webwinkelsoftware werkt met MySql databases. Koppelen kan dus nagenoeg altijd. Flows zorgt voor de juiste connectoren en de mapping.