Magento 2

Alles over de voordelen en het koppelen

Door de groeiende vraag naar online producten telt Nederland op het moment vele tienduizenden webshops op het gebied van elektronica, meubilair, cosmetica en andere zaken. Om optimaal te kunnen functioneren, dienen deze webshops van een goed programma te worden voorzien. Op internet staat het inmiddels boordevol met de aanbieders van dit soort webshop pakketten, die vaak maar een deel van de oplossing bieden. Magento behoort daarentegen tot het meest populaire en complete webshopprogramma dat vandaag de dag kan worden toegepast. Om de juiste informatie in Magento te krijgen wil je niet alle productgegevens overtypen, daardoor is de vraag om te koppelen met Magento de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Magento is een open source systeem, wat inhoudt dat de gebruiker zonder restricties aanpassingen kan maken aan zijn eigen webshop. Zo kan naast het lettertype, de kleur en content, de structuur van een pagina volledig naar wens worden ingericht. Door de enorme populariteit van dit systeem zijn er bovendien tal van aanbieders op het gebied van extensies en koppelingen met andere programma’s en systemen, die vaak al tegen een relatief gunstig tarief kunnen worden aangeschaft.

Belangrijkste ontwikkelingen van Magento 2  

In 2016 hebben de ontwikkelaars van Magento een compleet nieuwe Magento versie op de markt gebracht, namelijk Magento 2. Deze langverwachte release heeft verschillende ontwikkelingen met zich mee gebracht. De experts van Flows hebben de belangrijkste drie op een rijtje gezet.

  • Mobile first
    De templates in Magento 1 waren in de meeste gevallen te groot en te zwaar voor mobiele apparaten, waardoor ze niet goed werden weergegeven. Magento 2 legt de focus juist op smartphones en tablets, door uit te gaan van het concept ‘mobile first’. De nieuwste update is daarom ontwikkeld met mobiele apparaten en kleine schermen als uitgangspunt. Uitsluitend de essentiële onderdelen worden geladen, waardoor de snelheid toeneemt en de content perfect wordt weergegeven.
  • Verbeterde snelheid
    Wat direct opvalt is de verbeterde snelheid waarmee Magento 2 werkt. Zowel achter de schermen als op de pagina’s zelf kost het veel minder tijd om bepaalde zaken te realiseren. De ontwikkelaars hebben hier duidelijk de nadruk op gelegd: het aantal menu-elementen is flink terug gebracht en zijn een stuk minder belastend voor de snelheid.
  • Veilige omgeving
    In vergelijking met de voorganger werkt Magento 2 in een goed beveiligde omgeving. Door verschillende aanpassingen in de bestandsstructuur van het systeem, wordt het vrijwel onmogelijk om als buitenstaander ongeoorloofde toegang te krijgen tot de webshop. Bovendien kon het systeem voorheen via eenvoudige ‘HTTP requests’ geraadpleegd worden, maar dat is ook verleden tijd.

Koppelen met Magento 2

Binnen Flows hebben wij inmiddels meerdere koppelingen gelegd tussen diverse PIM systemen, ERP systemen en Magento 2. Door de talloze mogelijkheden, het complete systeem en de beste ondersteuning behoort Magento zonder twijfel tot de beste webshopsystemen die momenteel verkrijgbaar zijn.

Kijk op onze offerte pagina om te zien welke systemen wij direct voor u kunnen koppelen. Staat uw systeem er niet bij of heeft u vragen? Neem dan hier contact op met één van onze experts en ontdek de mogelijkheden van Flows.