Excel koppelen met WooCommerce

WooCommerce is het meest gebruikte e-commerce platform. Het automatiseren van productdata kan door WooCommerce met een PIM-systeem te koppelen. Excel kan ook worden gebruikt als databron; de productdata uit het Excel-bestand kan automatisch worden geüpload met behulp van deze koppeling. Ook andere e-commerce platformen kunnen worden gekoppeld met Excel.

Flows kan Excel-koppelingen met alle e-commerce platformen maken.

 

Excel koppelen met het CRM-systeem

 Het CRM-systeem speelt een cruciale rol in het centraal opslaan en beheren van data. Voorwaarde is dat alle data in het CRM-systeem wordt opgeslagen. Het koppelen van Excel met het CRM-systeem zorgt dat data uit Excel-bestanden automatisch in het CRM-systeem wordt ingevoerd. Het koppelen van Excel met het CRM-systeem kan echter ook dienen om output uit het CRM te genereren. Het importeren van data uit het CRM-systeem maakt de data bewerkbaar in Excel. De gegevens uit het CRM-systeem (en andere databronnen) worden in Excel verwerkt tot rapportages en analyses.

Excel koppelen met het ERP-systeem

 Ook de (financiële) gegevens uit het ERP-systeem worden vaak gebruikt als input voor het maken van analyses en rapportages. Het koppelen van Excel met het ERP-systeem zorgt dat de gegevens zonder problemen in Excel kunnen worden bewerkt. Excel-bestanden kunnen natuurlijk ook als databron voor het ERP-systeem worden gebruikt.

 

Excel koppelen met MailChimp

Bestanden met e-mailadressen bestaan vaak uit Excel-bestanden. Het koppelen van Excel met MailChimp (of andere e-mail marketing software) maakt dat deze bestanden automatisch in dit programma beschikbaar zijn. Het exporteren van data uit de e-mail marketing software en het maken van rapportages en analyses kan met deze koppeling in Excel.

 

Het voordeel van het koppelen van Excel

 Het voordeel van het koppelen van Excel is dat het maken van rapportages en analyses met behulp van het vertrouwde rekenprogramma van Microsoft gedaan kan worden. Het koppelen van data maakt het exporteren en importeren van de gegevens een stuk eenvoudiger en scheelt een hoop handmatig werk. Excel-bestanden kunnen worden gebruikt als input voor e-mail marketing software en als databron voor productinformatie worden gebruikt.