EZ Base

Datadistributie en PIM-systeem voor webshops en ERP systemen van B2B bedrijven

EZ-Base 

EZ-Base is een branche specifieke database voor de IJzerwarenhandel, Technische groothandel en de verfvakhandel. Door het uniformeren van de productdata kan de vakhandel deze geüniformeerde data toepassen in zijn ERP, communicatie uitingen en Webshop. EZ-base zorgt ervoor dat de juiste en specifieke formaten van deze leveranciers aangeleverd kunnen worden. EZ-Base koppelen met bijvoorbeeld Magento of WooCommerce is door Flows al vele malen met succes gerealiseerd. Daardoor is het voor B2B bedrijven eenvoudig en laagdrempelig geworden om EZBase te koppelen aan hun systemen.

EZ Base inzetten als PIM Systeem

EZBase uniformeert de artikelgegevens van leveranciers. Deze gegevens kunnen op die manier dienen als basis voor de zoekmachines, die door de vakhandel worden ingezet op verschillende websites. Alle EZ-Base leveranciers maken gebruik van het onderliggende Product Information Systeem (PIM-systeem). Dit systeem zorgt ervoor dat zij hun assortiment in EZ Base onderhouden. Het P.I.M. systeem is beschikbaar in meerdere talen.

Artikeldata exporteren naar webshop of ERP systeem

De gegevens kunnen in verschillende uitvoerformaten vanuit het EZ-Base systeem geëxporteerd worden naar de groothandel. Een zeer geavanceerde .XML zorgt voor een rijkheid aan mogelijkheden om de data in te lezen in ERP software zoals Exact, Afas, Account View. Unit 4. Microsoft Dynamics AX, MAMUT en AGP. De artikeldata is zeer goed te koppelen aan Webshop software zoals Magento , WooCommerce , CloudSuite, Sana, PrestaShop en SEOshop.

Voordelen van productdata beheer in EZBase

Het EZ-Base systeem is voornamelijk tijd- en kostenbesparend. EZ Base biedt de onderstaande voordelen:

  • Al uw artikelinformatie verzameld in één centrale database
  • Eenmalig onderhoud van alle artikelinformatie, indien van toepassing in meerdere talen
  • Altijd up-to-date informatie ter beschikking van uw eigen systemen en systemen van dealers en distributeurs
  • Eenvoudig exporteren en publiceren naar verschillende media

EZ-Base koppelen

Flows heeft veel ervaring met het koppelen van EZ Base met verschillende systemen en biedt een eenvoudige manier om systemen te integreren. Door deze ervaring kan Flows een kosteneffectieve koppeling bieden tussen EZBase en de meeste software systemen. Magento koppelen aan EZBase of WooCommerce koppelen aan EZ-Base is een systeemintegratie die Flows zeer succesvol heeft gebouwd. Om die reden kunnen alle Flows klanten profiteren van deze koppeling via een abonnementsmodel en bent u snel live met uw productdata.