CSV Bestanden

CVS bestanden importeren en exporteren

CSV bestanden en Excel

Veel programma’s bieden de mogelijkheid om bestanden te exporteren naar CVS of te importeren vanuit CVS. Excel is een van de weinige programma’s waarin spreadsheets geëxporteerd kunnen worden, daarnaast is het mogelijk om in Outlook een lijst met contactpersonen te exporteren.

 

Exporteren

In de meeste programma’s is het zeer eenvoudig om de gegevens om te zetten naar een CSV bestand. Een bestand exporteren naar CSV houdt in dat u een bepaalde set van gegevens om wilt zetten naar een bestand waarin de gegevens gescheiden worden door komma’s. Dit wordt meestal gedaan wanneer men gegevens van het ene programma naar het andere programma wil verplaatsen. Naast het verplaatsen van de gegevens, wordt deze methode ook gebruikt wanneer men een back-up wil maken.

 

Importeren

Een CSV bestand is eenvoudig te importeren in Excel. Om de data netjes in kolommen weer te geven moet het CSV bestand wel als “Tekst bestand” worden geopend. De manier waarop dit gaat ligt aan de versie van Excel dat u gebruikt. In recente versies van Excel kunt u dit vinden in het menu tabblad “Gegevens”. Druk hierna op de knop van tekst om te beginnen met het importeren.