ERP-systeem koppelen met Logistieke Partner

Koppel Exact Online met Warehouse Management Systeem

MKB-bedrijven willen zich focussen op de activiteiten waar ze echt meerwaarde kunnen bieden. Activiteiten die hierbuiten vallen worden vaak uitbesteed aan externe servicepartijen. De beheersing van de digitale, logistieke informatiestromen is cruciaal. In Nederland zijn er honderden logistieke partners die een magazijnfunctie vervullen. Om met deze partners te koppelen moeten er ordergegevens uitgewisseld worden tussen de logistieke partner en het ERP-systeem van de onderneming. Flows biedt de koppeling tussen het ERP-systeem en het systeem van de logistieke partner. Het proces dat daarbij geautomatiseerd wordt, is meestal als volgt:

Orders koppelen  van ERP-systeem naar Logistieke partner

Om te beginnen moeten de artikelnummers in het ERP-systeem en het logistieke systeem aan elkaar gelijk zijn, zodat beide partijen begrijpen om welke artikelen het gaat. Als die gegevens aan elkaar gelijk zijn, dan kunnen de verkooporders in het ERP-systeem worden aangemaakt. Deze orders worden in het ERP-systeem voorzien van de juiste aflevergegevens en afleverdata. Vervolgens worden de ordergegevens op basis van een afgesproken kenmerk doorgezet naar de logistieke partner. (Bijvoorbeeld als de afleverdatum gelijk is aan de datum van vandaag of als er een pakbon afgedrukt wordt.)

Leveringsgegevens koppelen van Logistieke partner naar ERP-systeem

De basiskoppeling kan uitgebreid worden met een terugkoppeling van de logistieke partner naar het ERP-systeem. De leveringen die uitgevoerd zijn worden dan in het ERP-systeem verwerkt, zodat de voorraad in het ERP-systeem weer klopt en er gezien kan worden welke verkooporders er gefactureerd kunnen worden.

Inkooporders

Als er regelmatig goederen ontvangen worden bij de logistieke partner kan de koppeling nog verder uitgebreid worden door ook de inkooporders uit het ERP-pakket over te zetten naar de logistieke partner. Daarmee worden de handmatige handelingen nog verder beperkt.

Flows is in staat de koppeling te leggen tussen ERP-systeem en alle systemen van logistieke partners. Voorbeelden van koppelingen die wij kunnen maken zijn: Nic.Oud, Mondial, Active Ants, Oosterberg, Greuter, Webstock, Fiege, GLS of Centraal Boekhuis met Snelstart of Exact Online.

Bent u opzoek naar een koppeling van uw ERP-systeem met het systeem van uw logistieke partner, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Maak direct je eigen flow aan

De ervaringen

Wat anderen zeggen over Flows

 • Bakerstreet

  Door Flows regelen we nu ook onze contractadministratie via een app. Nu zijn alle contracten geregistreerd en hebben we inzicht in looptijden, omvang en bedragen. Wanneer de vervaltermijn in zicht komt, krijgen we een reminder.

 • Dopper

  Flows denkt graag mee bij de koppeling van onze WooCommerce webshop aan ons ERP-systeem.

 • Wijnboutique

  In amper de tijd om een espresso te maken zijn alle bestellingen netjes overgeseind van Magento naar Mamut

 • DQ Webshops

  Door het gebruik van Flows kunnen we eenvoudig onze orderstromen beheren, kloppen de online voorraden en zijn wij altijd op de hoogte van de belangrijkste sales informatie.